3 Nations cup: Eupen

Zaterdag 5/05 reed ik mijn tweede 3 nations cup wedstrijd. Na de vorige wedstrijd in Cuesmes (8ste) en een weekend waar ik terug op mijn positieven kon komen was ik zeer benieuwd naar mijn uitslag. Ik wou mezelf niets voorliegen en ik wou redelijk rustig starten. De start werd aan de voet van een asfaltklim gegeven. Ik wou vooraan in de eerste singeltrack duiken, dus sprintte ik mijn longen uit mijn lijf om toch plaatsen op te schuiven, maar de start overwelmde mij terug. Ik dook na+- 10 man in het bos en wist de eerste ronde op te schuiven tot plaats 7. Ik had gezien dat de eerste vier rijders een tijdje voor zaten, dus wist ik dat de 5de plaats het hoogst haalbaar zou zijn. In de derde ronde probeerde ik mij te sparen om dan nog een laatste sterke ronde te rijden. Echter toen ik aan de vierde ronde wou beginnen stond men met een bordje dat er nog 2 ronden moesten gereden worden. Ik ging er toen mentaal aan onderuit, maar ik had al 45min. gevochten voor mijn plek en wou ze nog niet rap verliezen. Dus met de gedachte dat ik nog 2 ronden moest rijden, reed ik verder het parcours af. Ik minimaliseerde mijn inspanningen en zag achter mij rijders naderen. Al goed en wel dacht ik, ik zal wel in het wiel blijven zitten en de laatste halve ronde eruit komen. In de laatste strook bergop kreeg ik dus gezelschap van een andere renner, en zat dan ook vijf meter in zijn wiel tot er een official van de bond langs het parcours stond. Die zei dat dit de laatste ronde was en dus binnen 500m. de finish lijn lonkt. Ik was zodanig opgelucht en tegelijkertijd geërgerd dat ik een laatste sprint trok en terug over die andere renner kon komen en zo als 5de over de finish ben gebold.

De eerste 5 mochten op het podium staan, maar doordat de organisatie het podium vervroegd had, zonder iets te laten weten, liep ik het podium mis.
Vrijdag start de BeMC en ik kijk er echt naar uit hoe dit zal verlopen. Het is al de derde keer op rij dat ik deelneem, maar deze keer met iets betere lichamelijk conditie.

Van Den Berghe Yorick: 

5/28