3h VTT de Vodecée

Tussn donkern en klaarn

Vrijdagavond om 19:00 ging ik van start in de 3h VTT de Vodecée. Vodecée ligt nabij Philippeville en op een boogscheut van Gimnée-Doische. Daar nam ik een paar weken geleden, tijdens de B-finale van het WK voetbal, ook deel aan een 3 uur endurance race. Het was toen snikheet.
Nu ook zou het kwik tot boven de 30 graden klimmen.
Het parcours was nu minder selectief. Maar de vele stenen die op het parcours rondgezaaid lagen, zorgden toch voor de nodige uitdaging.
Net als in Gimnée-Doische was ook hier de sfeer heel amicaal. Echt een aanrader!!

De wedstrijd zelf:

Met 107 deelnemers staan we aan de start, waarvan 36 solo’s. De rest zijn duo’s en trio’s. Traditiegetrouw start ik achteraan het pak om me zeker niet te vergalopperen. Het startschot wordt met een jachtgeweer, meerbepaald een tweeloop, gegeven. Gelukkig met losse flodders. Als gekken schieten de duo’s en trio’s uit de startblokken. Nog geen 100m verder is er al een valpartij. Ik laat begaan. In het pak, in de achterste gelederen, rij ik op ‘t gemakske de eerste ronde. Bij elke versmalling, singletrack of hindernis is het aanschuiven. Pas vanaf de tweede ronde kon ik wat versnellen. Toch rij ik na 2 ronden al op een 36ste positie overall. Het is gissen naar mijn plaats bij de solo’s. Ronde na ronde schuif ik op. Tot ik samen met een duo en een trio de rondjes afmaal.
Na 1u30 wedstrijd voel ik de eerste vermoeidheid opkomen. Toch kan ik vlot blijven rond peddelen. Ik haal vlot de 2 uur. Wonder boven wonder ken ik quasi geen verval. Het laatste half uur begint het te donkeren. Tijd om te wisselen van helm. Nu heb ik er eentje met een koplamp. Het rijden in het donker is toch iets speciaals. Zeker de technische afdalingen waren een uitdaging. Ondertussen overschrijd ik de 3 uur maar toch moeten we nog een ronde. Een ronde telde net geen 5 km. Uiteindelijk finish ik na 3u20 of net geen 69 km’s. Dit zonder noemenswaardig verval. Me happy! De bikefit doet echt wel zijn werk!

In tegenstelling tot Gimnée-Doische vormt de tijds- en ronderegistratie geen enkel probleem.
Zo zie ik dat ik als 21ste overall eindig en een 5de plaats op 36 bij solo’s behaal.

Ik ben dan ook heel tevreden met dit resultaat en nu op naar La Gileppe.

Jan Goddaer: 

5de solo op 36