4h VTT Endurance de la Mazerine in Rixensart

Tante Sofie met haar 2 sterren in wording

Zondag laatstleden stond de 4h VTT Endurance de la Mazerine in Rixensart op het programma. Rixensart ligt nabij Genval en behoort tot de Brabantse Ardennen. De race vond plaats in een stadspark op een 3,5 km lang parcours gespijsd met singletracks, de nodige hoogtemeters en enkele technische bochten. Kortom mountainbikewaardig. Al deze ingrediënten, samen met het stralende weer, voorspelden een topdag!

Teambikesensation was er present met 2 ploegen. Vooral het tweede team was er eentje om naar uit te kijken. Een gemengd team met Sofie (40+), Liam en Yannis. Liam en Yannis, beide prille tieners, moesten samen met ‘tante Sofie’optornen tegen gemengde volwassen teams. Er zouden 7 gemengde teams deelnemen.

De wedstrijd zelf:
Om 11:15 luidt het startschot. Sofie staat achteraan het pak op de laatste rij. Ze start voorzichtig maar al snel maakt ze vele plaatsen goed. Ze rijdt 2 ronden. Het is afzien en er wordt beslist zoals in het mannenteam van Bikesensation om steeds om de ronde te wisselen en gewoon gedurende 1 ronde alles te geven. Yannis en Liam verbazen! Tussen de groten staan ze hun mannetje! Het team draait op volle toeren onder leiding van ‘tante Sofie’. Ronde na ronde blijven ze geven, 4 uur lang!!!

Dit resulteert in een 5de plaats bij de gemengde teams en een 68ste plaats op 105 starters overall!!
De toekomst is verzekerd met Liam en Yannis!
Respect!!!

Baert Liam: 

5de gemengd team en 68ste overall

Foulon Sofie: 

5de gemengd team en 68ste overall