Binck 111 Jabbeke

1 zwemmen / 100 fietsen / 10 lopen

4 augustus 2018, het land wordt al dagen geteisterd en vandaag wordt de 1976 zomer geëvenaard met aantal 'zomerdagen'. Wat doe je in zo'n weer? Een triatlon natuurlijk, 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Toch niet in je strandstoel liggen zeker? We waren met 3 van het team afgezakt naar Jabbeke, domein 't klein strand. Voor een eerste editie was het volzet, de organisatie had ingezet op een mooie locatie en een goede structuur. Dat beloofde voor de middag!

Om 14u02 duiken we met zijn allen M24 het water in. De kerel voor me is te enthousiast en ik zie na zijn eerste slag zijn duikbril al tegen zijn voorhoofd plakken. Ik zit wat ingesloten, wacht tegen dat er ene dwars komt zwemmen en dan ging de zee open om naar het volgende groepje te zwemmen. Met zo'n touch en go na 500 meter ideaal om je duikbril binnen in even watervrij te maken. Ik zwem goed en na 16 minuten loop ik al naar de wissel.

Ik zit snel op de fiets met ploegmakker Christian naast me richting de vaart. Hij was 2 minuten later gestart, maar torpedeerde de mastergroep in het zwemmen. In zijn zog (10m plus) rijden we goed door langs de vaart. De eerste 20 km gaan goed, ik rij binnen zone en tegen het einde van de eerste ronde neem ik wat voeding en drank. Toen was het al richting de 30 graden en het moment gekomen voor mij om keihard door het ijs te zakken... Bij het begin van de tweede ronde voel ik mijn lijf blokkeren, mijn binnenste stribbelt tegen en ik voel mijn ademhaling stokken. Mijn benen worden loom en ik rij de volgende 80 km op lange duur hartslag, mijn lijf nam gewoon niets op van koolhydraten en mijn rug deed lastig. Zeer jammer want ik was goed gestart. Nog even een pluim voor de organisatie en de scheidsrechters, ik had tijdens de eerste 5 km fietsen al meer gezien van arbitrage dan 2 edities triatlon van Brugge. Nochtans het zelfde parcours voor de helft!

Eindelijk na die 5 ellendige ronden mag ik afstappen. Ik wissel op mijn gemak en neem nog wat drank in de hoop dat er nu iets opgenomen wordt. Tijdens het lopen voel ik toch wat gellekes opgenomen worden en kan ik terug tempo lopen. In ronde 2 haal ik Christian terug bij, maar hij zat al in ronde 3. We slaan een babbeltje en thv het strand loop ik terug goed door. Ik haal al stervende zwanen in, atleten die mij eerder voorbij staken op de fiets. Mijn lopen is goed, ik kan constant plus 14 lopen en kom nog goed aan.

Uitslag 124e op 270 en een sjieke. Met een niet blokkerend lijf was ik top 75 waardig, maar het zij zo... Zwemmen ok, lopen ok, fietsen drama. Volgende week naar de osteopaat om het euvel op te lossen en op naar Oostenrijk voor de 70.3! Proficiat aan Korneel die met een 16e plaats zijn superform bevestigd en Christian die als 54e met veel karakter over de meet kwam.

Deforche Joey: 

124e op 270