BK triatlon te Izegem

BK triatlon

15 augustus is het ieder jaar hoogmis in Izegem.
De kwarttriatlon staat al jaren op mijn to-do lijstje en iedereen jaar kom ik er gemotiveerd aan de start.
Dit jaar was de timing wel niet echt ideaal. Een grote week na de IM was ik zeker nog niet helemaal oké. Misschien had het weekje buikloop er iets mee te maken.

Alles klaargezet, ingepakt en vertrokken. Het is terug wennen een kwarttriatlon. Je hebt toch heel wat minder werk om alles klaar te maken.
300 atleten waar klaar om erin te vliegen.

15.45 weerklonk het startschot en weg waren we. Het was erg druk in het zwemmen. Je moest vechten voor je plekje. Hier voelde ik het al een eerste keer.
Goede benen/armen hebben we niet. Ik probeer vlot door te zwemmen maar schiet hier duidelijk tekort. 1500 meter à bloc zwemmen is niet hetzelfde als 3800 meter op tempo zwemmen.

Een snelle wissel en ik zat op de fiets. Het was toegelaten om te stayeren. Heel leuk als je ook effectief in een groep zat. Ik had het geluk om te mogen ronddraaien met 2 mede-atleten. Eén ervan onderhield wel een heel strak tempo. Ik moest krabben om mee te kunnen. Ik was uiteindelijk heel blij dat ik van de fiets was.

Over het lopen kan ik erg kort zijn. Ik loop een redelijk tempo van ongeveer 14.5 km/ uur. Wat veel te traag blijkt te zijn. Sommige knallen mij voorbij.
Uiteindelijk kan ik relatief tevreden aftikken op een 63/317 deelnemers.

Uiteindelijk geen prestatie om van achterover te vallen maar toch tevreden.
Het was duidelijk tekort bij na de IM.

Nu wat relatieve rust en terug sterk beginnen te trainen.

Lagae Korneel: 

63/317