Bredene - Beachrace Twins Corporate Race

2de plaats!

Vandaag stond de beachrace te Bredene op het programma. De vorige 2 beachraces waren voor mijn doen niet echt een succes. Teveel schrik, te weinig techniek en een gebrek aan conditie.
Deze keer was het de bedoeling om in groep te eindigen. Samen met Sammy en Vincent, 2 ervaren bikers. En niet te vergeten onze ‘onverslijtbare kapitein’ Niki. De dag voordien nog een 6 plaats kunnen veroveren in de erg zware winterduatlon te Westrozebeke.
De verkenning was voor mij een kleine domper. De benen waren van beton en de techniek lag nog thuis. Door Sammy en Vincent bezig te zien, zakte mijn moraal ook redelijk diep. Het is toch iets apart zo op het strand rijden.

We vertrekken razendsnel. Bloed in de keel, rug krommen en net mijn stuur niet tikken met mijn gezicht. Het gekende stramien eigenlijk. Niki blijkt net dezelfde techniek te hanteren. Hij gaat met de tong net niet tussen de spaken. Sammy en Vincent lijken het zand niet te voelen.Gedurende 40 kilometer blijft het baggeren over het strand. Ik maak er op sommige momenten een echte looptraining van. Ik mis vaak het juiste spoor en durf wel eens klungelen. En dan durven ze er nog van die vervelende golfbrekers tussenleggen.
Na een goed anderhalf uur ben ik erg blij dat we alle 4 de finish bereiken.
Uiteindelijk blijken we met het team een erg knappe 2de plaats te veroveren.

Zodoende was het eerste podium van het seizoen een feit!

Cottignies Vincent: 

2de

Devoldere Niki: 

2de

Lagae Korneel: 

2de

Knockaert Sammy: 

2de