Clubkampioenschap 2019

Clubkampioenschap 2019

Mariakerke, Middelkerke, ..., nee, het was uiteindelijk een andere 'kerke' aan zee waar het Team Bikesensation Clubkampioenschap 2019 op 24 februari werd georganiseerd: KLEMSKERKE bij de De Haan!
Afspraak om 9u voor de verkenning van het MTB-parcours dat door onze voorzitter Dirk Baert werd uitgetekend en vooraf uitgepijld. Iedereen was goed bij de les om op de cruciale punten de juiste weg tijdens de eigenlijke wedstrijd terug te vinden... of bijna iedereen toch, zo zou achteraf blijken. Na de verkenningsronde werd de officiële start om 11u gegeven: een ingekort parcours voor onze twee 14-jarigen en de enige vrouwelijke deelneemster Sofie. De andere clubleden kregen 2 maal 1.5 km lopen door het zand en 20 km MTB op een technisch en gevarieerd parcours met zelfs 2 maal een trappenpartij voorgeschoteld.
Samen met Jan sloeg ik tijdens het lopen meteen een kloofje op de rest en gingen we samen de wisselzone in. We vertrokken samen met de MTB en even kon ik in zijn spoor volgen, maar op de technische stukken voelde ik dat Jan sneller door de bochten ging waardoor ik hem moest laten rijden. Halverwege kreeg ik het gezelschap van Jeroen en Dirk. Met deze laatste kon ik de kloof met de koploper beperken en was ik ook zeker dat ik het juiste traject zou kunnen volgen. Niet onbelangrijk, dacht ik bij mezelf en ik kreeg nog gelijk ook: toen ik de voor 2 maal wisselde, stelde ik tot mijn grote verbazing vast dat koploper Jan plots nog van de andere kant met de MTB kwam aanzetten...Consternatie alom: enkel Jeroen liep nog voor mij uit en na een laatste stevige run kon ik solo aankomen en mezelf tot clubkampioen Team Bikesensation 2019 kronen. Onverwacht, maar toch leuk. Het lot was me gunstig gezind, wat niet kon gezegd worden van Niki die af te rekenen kreeg met een lekke band.
Bedankt Dirk voor de vlotte organisatie van dit leuke clubevenement!