Crossduathlon des Lacs

Traditiegetrouw vond op zaterdag de crossduathlon des Lacs plaats aan het bikepark van Lac de l’eau d’heure en dit als afsluiter van het Belgische crossduathlon seizoen. Een crossduathlon op een mooie site die je niet mag missen.

Toen ik mijn jaarplanning opmaakte besliste ik om de Grand Raid Nisramont van mijn bucketlist te schrappen. Deze stond er al een tijdje op maar pas dit jaar vond ik een partner. Samen met Dirk Baert zou ik me aan dit avontuur wagen. Gezien deze daags na de crossduathlon des Lacs doorging, zou ik dit jaar voor deze crossduathlon passen. Door de annulatie echter van het BK was mijn honger nog niet gestild en wou ik hier toch deelnemen, maar dan gewoon als training, niet voluit en met de nodige reserves. Zo zou ik toch al bij al fris aan de start kunnen staan van de Grand Raid.

Niet voluit en met de nodige reserves betekent dat ik mijn eerste run traag moet afwerken om dan voluit te fietsen en de slotrun opnieuw op reserve te lopen. Iets compleet tegen mijn natuur in...

Bij de verkenning voel ik dat mijn benen nog steeds verzuurd zijn van de North C Trail. Een stramme rechter kuit overtuigt mij des te meer om me aan het vooropgestelde plan te houden.
Zo posteer ik me in de achterhoede van het peleton. Ik start heel traag en loop de eerste honderden meters in het pak mee. Ik versnel wat maar loop continu op reserve. Ik zie mijn concurrenten steeds verder weglopen. Zo wissel ik ver weg van de top van de wedstrijd.

Eens op de MTB ga ik voluit. Ik haal continu in en kan zo naar een 11de positie overall fietsen.

In de slotrun loop ik terug op het gemakske. Ik verlies nog 1 plaats.

Ondanks ik de wedstrijd op reserve afwerk finish ik als 12de overall en 1ste H50. Mijn eerste overwinning dit jaar.

Jan Goddaer: 

12de overall en 1ste H50