Crossduathlon du Haricot (Zegerscappel Fr)

Zegerscappel is een klein dorp nabij Cassel, net over de Belgische grens in Frans-Vlaanderen. Maar net zo klein als het dorp is, zo groot is de opkomst voor de Crossduathlon du Haricot in Zegerscappel. Met 447 deelnemers staan we aan de start. Dit kan tellen!! Een duathlon voor iedereen.

Het parcours is vlak en hoofdzakelijk on-road. Toch kan dit de pret niet bederven. De wind zal hier de belangrijkste scheidsrechter worden. Ook geluk dat de aangekondigde regen uitblijft, waardoor dit al op voorhand een geslaagde dag wordt.

Samen met Dirk Baert, teambaas van Bikesensation, staan we aan de start. Het wordt drummen door de ongeziene hoge opkomst. Eens gestart moet ik vooral inhalen. Ik loop op mijn niveau, wel een 10-tal seconden per kilometer trager dan voor mijn enkelblessure. Maar het zij zo. Ik kan comfortabel lopen en wissel als 21ste inclusief duo’s.

Een vlotte wissel volgt. Ik spring de MTB op. Al snel voel ik dat het harken wordt. Het ontbreekt me aan kracht. Ik word bijgehaald door een groepje maar moet al snel lossen. Elke versnelling is er teveel aan. Ik blijf tjolen en tel de km’s af. Toch wissel ik als 20ste overall, inclusief duo’s, en 5de H40.

In de slotrun loop ik naar mijn doen nog sterk. Het levert me een 18de plaats op 447 en een 5de H40 op 168, op 15sec van het podium, op.

Moegestreden kijk ik tevreden terug op deze wedstrijd. Meer zat er vandaag niet.
Dirk eindigde als 10de H40 en schitterde op de MTB. Heel sterke prestatie!

Baert Liam: 

23e kids

Baert Dirk: 

42e (10e H40)

Jan Goddaer: 

18de op 447 en 5de H40 op 168