Crossduathlon Wachtebeke

Vorige zondag was ik van de partij op de Crossduathlon van Wachtebeke, de Medium of korte versie. Al voor de vierde keer op rij. Het was pas zaterdagavond laat dat de beslissing viel. Ik zou deelnemen maar dan louter als training. Het was wederom een drukke werkweek, en ik kwam maar niet aan trainen toe. Daarom was de keuze voor de korte versie dan ook snel gemaakt.

Zondagochtend vertrokken we richting Wachtebeke. Bij de verkenning zagen we dat de organisatie opnieuw kon gebruik maken van het cyclocross parcours van Jurgen Mettepenningen. Dat stemde me tevreden. Maar ook op het einde van het parcours werd gebruik gemaakt van een zandbak en een washboard. Het valt me op dat men in Wachtebeke volop inzet op het wielrennen. Zo is er een BMX- parcours, een TRIAL-zone en dus ook een initiatieparcours voor veldrijden. Top!!! Hopelijk volgt Kortrijk!!!

Na de opwarming was het tijd om me wedstrijd klaar te maken. We hadden de tijd wat uit het oog verloren. Snel omkleden dus en richting startzone. We stonden met amper 26 deelnemers aan de start. Volgens mij niet te verwonderen gezien het grote aanbod van wedstrijden die dag, maar vooral de hoge kostprijs zal doorslaggevend geweest zijn. Het was iets wat ik die dag geregeld horde. Toch iets om over na te denken.

Om 13u20 gingen we van start. Er deed heel wat jeugdig geweld mee, maar ook enkele mountainbike kleppers zoals Mario Lysen en Bart Goudeseune en ook Ignace Verdoodt is een klepper op de fiets blijkt na wat opzoekingswerk. Voor de H50 wordt Luc Hernaert de man om in het oog te houden. Zo werd hij op het BK in Herentals 7de dit jaar bij de H50.

Ik zou trainen wat zoveel betekent als niet voluit lopen, proberen goed te biken en dan zonder forceren een slotrun te lopen. En zo geschiedde.

De race:

Ik sta vrij achteraan aan de start en laat het jeugdig geweld samen met enkele beren zoals Ignace Verdoodt en Mario Lysen lopen. Ik loop rond een 13de positie na 1 km. Ik haal Mario Lysen in en na meer dan 2 km maak ik nog een plaats goed. Als 11de wissel ik, ver weg van de koplopers en op korte afstand gevolgd door Mario Lysen.

Na de wissel probeer ik me terug in de race te fietsen. Al snel maak ik enkele plaatsen goed. Maar even snel word ik door Mario ingehaald. Op de technische passage kan ik hem nog onder druk zetten maar al snel moet ik passen.
Met een 6de fietstijd wissel ik als 7de, Mario als 5de. Ik kan Mario nog remonteren in de slotrun en kan zo als 6de overall finishen met een 8ste looptijd in de slotrun. Ik win afgescheiden bij de H50 voor Luc Hernaert.

Dat ik trager word, is steeds meer zichtbaar. Maar dat ik de jeugd en enkele sterke veertigers nog het vuur aan de schenen kan leggen stemt me meer dan tevreden.

Jan Goddaer: 

6de overall en 1ste H50