Crosstriathlon Jeumont

Zondag stond de crosstriathlon in het Noord-Franse Jeumont op het programma. Persoonlijk vind ik deze, zeker qua parcours de mooiste crosstri die ik reeds deed. Vorig jaar werd ik hier 2de, maar dit jaar was het kampioenschap van Nord-Pas de Calais en had ik ook flink wat reclame gemaakt in Vlaanderen, waardoor de concurrentie stukken sterker was.

In de mooie steengroeve was het nog net toegelaten om met wetsuit te zwemmen. Velen lieten die wetsuit achterwege, maar mij levert het altijd een enorm voordeel op en ik zette dan ook een mooie zwemprestatie neer. Als 16de kon ik al beginnen fietsen. Ik had me niet geforceerd, want het reeds zware parcour hadden ze nog wat zwaarder en langer gemaakt. Ook het lopen was nog een 2-tal km langer. Met dit warme weer zou dit een zware dobber worden.

4 pareltjes van rondjes moeten we afwerken in het domein van Wattisart, goed voor 22km. De ene moeilijke beklimming gevolgd na de andere afdaling, waar volle concentratie voor was vereist. Dit is dé reden waarom we allemaal MTB'en. Na de eerste ronde ben ik al opgeschoven naar plaats 6. In de 2de ronde kom ik op plaats 4, maar de 2 renners die ik inhaalde kon ik niet meer losrijden. Er zat een hellingetje in waar zij iedere keer oprijden, waar ik telkens te voet stond en er zaten ook een paar stukken in waar ze met veel minder moeite door laveerden. Zeker die ene leek dat parcour echt wel helemaal als zijn broekzak te kennen. Zijn spoor volgen leverde me uiteindelijk toch tijdswinst op. Bergop reden ze een beetje te traag en in mijn weg, maar mijn licht begon ook stilaan uit te gaan en we hadden trouwens nog een serieus loopnummer voor de boeg. Ik wou absoluut niet inzakken.

Met 4 kort opeen beginnen we aan de 2 afsluitende loodzware rondjes van 4km. Voor een deel over het MTB parcour om dan door een riviertje af te slaan en dan op handen en voeten omhoog te kruipen. Zelfs kruipen doet de hartslag in de keel kloppen en het is al een hele opdracht om niet met de tong langs de grond te slepen. Normaal was daar een touw voorzien, maar die was daar net voor de start gestolen geweest. Maar deze klim werd beloond met een prachtig stukje op de rotsen, met de bakkende zon, die je waarlijk in het Zuiden deed wanen. Na een dikke 42min lopen voor 8km, waarbij ik geen verdere plaatsen meer verlies, kom ik aan als 7de en 2de veteraan in 2u04min. Met een zware trainingsweek achter de boeg, in funktie van een halve triathlon die ik volgend weekend in Engeland betwist, ben ik heel tevreden.

Het deed me ook opnieuw deugd dat mensen zich door mij en mijn website tri-portaal.be hebben laten overhalen om deze wedstrijd mee te doen en dat het door iedereen gesmaakt werd.

Devoldere Niki: 

7de op 90. 2de Veteraan