De Classic Bredene

Halve wegkoers

Sammy:

Opnieuw een beachrace op het programma en deze keer in Bredene. De befaamde Twins Classic met de vele golfbrekers, lange dijk, spinola klim, vele duinenpaadjes, het torentje en een altijd voelbare zeebries.
Na de verkenning bij echte ijstemperaturen viel meteen op hoe snel het strand er bij lag en dat de bekende single tracks in de duinen er niet langer inzaten. Een parcours dus voor de snelle mannen en minder technisch: een halve wegkoers.

Van bij de start was het de gas opendraaien en adem happen. Een ruim 350 tellend deelnemers veld stormt naar de eerste golfbrekers, en patat daar vliegen de eerste fietsen de lucht in en kruipen een aantal renners zoekend achter hun koerspaard terug overeind.

De start in Bredene is altijd nerveus en wriemelen aan het eerste keerpunt.
Je koers staat of valt met een goede passage aan dit keerpunt.
Sakkeren, hinderen, ... terwijl de profs al lang uit het zicht zijn verdwenen.
Zoals eerder gezegd was het de ganse beachrace vollegas aan snelheden van boven de 40kmh. Pfff.

Tot halfweg koers streed ik mee voor een 40st positie. Jammergenoeg een minder moment in wat diepere verharde zandsporen waardoor ik te voet stond en zo de aansluiting verloor met de groep.
Tempo onderhouden en aangepikt bij een volgend groepje, die duidelijk een meer gezapig tempo reden.
In de laatste halve ronde voelde ik nog genoeg kracht over in de tank en koos ik het hazenpad richting finish.

Nog eens alle registers open en de maximum hartslag van de koers gehaald. Tevreden met de gereden wedstrijd, jammer van de stuurfoutjes onder druk.

Niki:

Momenteel ben ik de laatste loodjes aan het leggen voor de Hel van Kasterlee. Bredene kwam er na 2 zware trainingsdagen.
Start was wind mee en direct over golfbrekers. Direct de gas open dus en constant afremmen en optrekken voor die golfbrekers. Verre van ideaal dus voor een oude knar met een koppel versleten benen.
Ik vertrek heel goed, maar het optrekken moord me. Ik zie oa Sammy passeren, waarschijnlijk 10km/u sneller. Ik was echt onder de indruk. Ik zie massa's renners voor mij, maar moet machteloos toezien.

Gelukkig hadden we de strandafgang in Oostende goed verkend en daar kan ik zomaar een hele boel plaatsen opschuiven. Op de dijk kan ik zelfs terugkomen tot achteraan het groepje Chris en Sammy, maar ik zou teveel risico moeten nemen om mij nog vooraan te plaatsen. In die strandraces ben ik misschien te gelaten in de echte gevechten. Bij het klimmetje sta ik in de opstopping natuurlijk te voet en ik zie Sammy en Chris al heel ver in de duinen. Dan kan ik nog eens bijna terugkeren maar dan neem ik bij de volgende strandopgang de verkeerde kant. De anderen kozen duidelijk een betere kant en ik verlies enorm veel plekken.

Voor de rest kon ik nog wat opschuiven, maar het vele optrekken speelt me serieus parten. Ik rem precies meer dan een ander aan die golfbrekers en ik maak elders ook te veel fouten.
Ik forceer niet meer op het einde en laat nog een grote groep begaan in de eindstrijd. Achteraf had ik nog een loopje van 10km gepland.

Ik kan terugblikken op een perfecte trainingsdag. Het optrekken was de perfecte prikkel na 2 dagen zware duurtraining. Nu 2 weken geen competitie tot de hel. Hopelijk overleef ik dat.

Korneel:
Met Bredene stond mijn tweede beachrace op het programma. Na de Panne had ik er wel zin in. Nu was het echter een heel ander parcours.
Heel wat golfbrekers en toch wel meer technische zandstroken.
Over de wedstrijd zelf kan ik heel kort zijn. Ik mis volledig de start en durf met moeite een golfbreker nemen. Er zaten er toch een heel aantal in per ronde. Hierdoor verloor ik immens veel tijd en plaatsen. Eigenlijk kwam in het ganse stuk niet echt voor. Ik eindig toch wel ver in het pak voor mijn doen.

Dit was eveneens mijn laatste competitiemoment voor Kasterlee. Deze week nog wat rustige duurtrainingen afwerken om dan op 18 december de 'Hel' aan te vatten.

Devoldere Niki: 

81/367

Hemeryck Jeroen: 

307/367

Huysentruyt Bram: 

106/367

Knockaert Sammy: 

50/367