De Panne Beach Endurance

Storm gooit roet in het eten!

Terwijl veel evenementen afgelast werden trokken onze renners toch naar het strand van De Panne voor de moeder van de strandraces.
De stormwind was indrukwekkend en de organisatie besliste dan toch maar om de wedstrijd ook in te korten naar 17km ipv 55km. Dit tot grote ontgoocheling van de renners. Als je 1 ronde veilig kunt rijden gaat dit toch ook voor 3, was het meest gehoorde commentaar. Door de wedstrijd in te korten zou het er alleen maar gevaarlijker op worden.

De altijd spectaculaire start werd nu nog nerveuzer. Gedurende de 5km pal tegen de stormwind in, probeerde ieder renner zich enkele keren in de kijker te rijden door weg te demarreren van het peloton. Helaas was het direct opboksen tegen de harde wind.

Het was heel belangrijk om goed gepositioneerd te zitten aan het keerpunt in Bray-Dunes. Daar werden door de korte afstand bijna ineens de definitieve plaatsen vastgelegd.
Daarna was het gewoon kwestie van het grote verzet mee te hebben om er niet grandioos afgereden te worden.

Geen enkele renner van ons team nam al te grote risico's en kon zich helemaal voorin plaatsen in het hectische gewoel naar het keerpunt.

Uiteindelijk zou Korneel moeten afhaken met pech.
Chris Scherrens en ikzelf kwamen binnen in een grote groep waar het een loopspurt werd.
Chris werd 63ste, ikzelf 78ste. Iets later kwam Bram binnen als 123ste. Iedereen had zich geamuseerd, maar vond het toch bitter smaken om na 17km al te moeten stoppen. Iedereen wou meer.

Op naar de volgende afspraak voor onze strandracers in Koksijde.

Devoldere Niki: 

78ste op 1200.

Huysentruyt Bram: 

123ste op 1200

Lagae Korneel: 

Opgave