Flanders Cup Moerbeke-Waas

Leute in de Funklasse

Gisteren, zondag 20 mei, nam ik voor het eerst deel aan de Flanders Cup cross-country. Door een verkoudheid had ik afgezien van de VTT 4h Endurance race van Blandain en daarom leek me een korte race meer aangewezen. Gezien ik geen licentie heb, startte ik in de categorie Funklasse B.

Vroeg aangekomen in Moerbeke-Waas, had ik voldoende de tijd om het parcours te verkennen. Het was een aaneenschakeling van bochten en kunstmatig aangelegde hindernissen op een zanderige ondergrond. Iets wat me wel zou moeten liggen.

Wat me opviel is dat de organisatie van dergelijk evenement echt wel top is alsook de entourage om dan het deelnemersveld niet te vergeten. Dat werd bevestigd door een grote delegatie topcrossers, met als uitsmijter Thibau Nys die door de Kannibaal himself werd begeleid. Dat hun mobilhome aan de onze grensde maakte het toch wel speciaal.

Maar nu terug over naar de orde van de dag. Er moest gevlamd worden...

Ondertussen was het 9:30, tijd om te starten. Aan de startlijn stonden we met een 15-tal deelnemers. Als ik rondom mij keek, leek mij dit geen deelnemersveld die voor de fun, zoals onze categorie dat zo mooi verwoordt ‘funklasse’, enkele toertjes zou gaan malen. Strakke bodies, onthaarde benen, super bikes,... ik kreeg er zowaar buikkrampen van. Ik was hier voor de fun en that’s it en was ook the spirit!!!

Bang, het startschot gaat af. Ondanks een positie op de eerste startrij duik ik pas rond een 11de positie het veld in. Het is direct vollen bak. De longen trekken open en het snot vliegt langs alle kanten rond. Ideaal om jezelf van een verstopte neus te ontdoen. Ik kan in mijn groepje vlot volgen en voel zelfs dat ik wat kan opschuiven. Zo kan ik naar een 7de positie opschuiven. Ik rij samen de wedstrijd met de nummer 8 tot in de slotronde. Vanaf dan rijden we tactisch en maken we er een wedstrijd in de wedstrijd van. Nice. Ik rij in het wiel en wacht dan tot 1km voor de finish om er een echte patat op te geven. Zo finish ik afgescheiden als zevende.

Ik heb super genoten van dit evenement. Zeker voor herhaling vatbaar!!

Jan Goddaer: 

7de