Grand Raid Nisramont

De Grand Raid Nisramont oftewel 4km kajakken, 20km MTB, 8km Trailrun, 11km MTB en 4km Run&Bike stond al een tijdje op mijn bucketlist. Na zondag kon ik hem eindelijk schrappen. De Grand Raid doe je in duo. Dirk Baert kon ik overtuigen om met mij dit avontuur aan te gaan. Het doel was samen genieten van dit evenement, zonder enige druk of prestatiedrang.

Dat de druk er niet was, zag je al in de voorbereiding.

De wedstrijd:

We raken niet echt op gang waardoor we laattijdig aan de start komen en zelfs te laat met de kajak het water ingaan. We zien ver voor ons de massa vertrekken. Als allerlaatste beginnen we te peddelen. De inhaalrace is begonnen, voor zoverre je daar van kunt spreken.
Het enige voordeel is dat ik perfect in alle rust de instructies van Dirk kan volgen. Links, rechts, links, rechts, ....
Zij die mij kennen weten namelijk dat ik van kajakken geen kaas heb gegeten. Al na enkele minuten voelen mijn armen en schouders als lood aan. De spieren lopen vol, verzuren en verkrampen. Ondertussen raken we in de achterhoede van het peleton. Nu maken we wat plaatsen goed. Het blijft voor mij vechten met de peddels. Dankzij Dirk overleven we deze proef. Met een 203de tijd op een 300-tal deelnemers wisselen we.

Op de MTB voel ik me sterk en kan ik vrij snel tempo ontwikkelen en rapen we duo na duo op. In de afdalingen neemt Dirk me op sleeptouw, bergop doe ik mijn ding. Zo doen we dit 20km lang op een bij momenten heel technisch parcours, om dan te wisselen voor 8km trailrunnen. Ook hier worden we getrakteerd op unieke klauterpartijen, singletracks en technische afdalingen om vingers en duimen van af te likken. Nu begint de wedstrijd. Dirk heeft weinig ervaring met lopen en geen ervaring met trailrun. Het wordt voor hem afzien met de grote A. Maar op zijn beurt bewonderenswaardig hoe hij vecht en overleeft. We verliezen slechts 1 plaats.
Op naar de volgende 11km MTB. Het wordt zoeken naar het ideale tempo. Dirk heeft last van zijn rug door het lopen en mist daardoor de nodige kracht. Op het einde komen we erdoor en maken we nog enkele plaatsen goed.
In de slot run&bike loop ik de mijn ziel uit mijn lijf. We maken nog enkele plaatsen goed en verliezen op de meet nog een duel om de eer. Maar dat kan de pret niet bederven. Het was een mooi avontuur!!!

Het levert ons een 58ste plaats op. Als oudjes kunnen we hier trots op zijn. Dit smaakt naar meer!!!

Baert Dirk: 

58ste op 300

Jan Goddaer: 

58ste op 300