Halve marathon Damme-Brugge-Damme

Lagae Korneel:

Het was al terug een eindje geleden dat ik een competitiemoment inlaste. De halve marathon Damme-Brugge-Damme leek me ideaal.

Na een erg druk weekend kwam ik pas laat toe aan de inschrijvingstafel. Daar ging alles wel heel traag. Dan snel naar de auto, sanitair stoppen, kledij aandoen en richting start. Er werd gestart in vakken. Ik kan me nog snel vooraan positioneren. De 10 km en de 21 km gaan samen van start.

De eerste 3 kilometers gaat het wel erg snel. Ik laat de eerste groep gaan en zoek mijn eigen tempo. Ik loop op dat moment rond de 20ste positie. Samen met de eerste vrouw haspel ik de 11 km af. Bij het ingaan van de tweede ronde kan ik hetzelfde tempo vasthouden. Ik ken erg weinig verval en kan vlot blijven lopen.

Uiteindelijk bol ik als 19/367 deelnemers in een tijd van 1'20''37 over de eindstreep. Tevreden met het resultaat en het beoogde gevoel. Uiteindelijk nog met de fiets huiswaarts gekeerd.

Deforce Joey:

Tweede halve marathon van het seizoen, Damme-Brugge-Damme is altijd een goed georganiseerde loop waar ik graag naar toe trek. Deze halve marathon kwam mooi op tijd om de benen eens te testen met het oog op het programma in mei en juni.

Ik kon redelijk goed starten zonder veel opgehouden te worden in de eerste kilometer (smalle weg), ook de losgeslagen kudde schapen (herder had ze niet vastgezet) hinderden niet. Zoals in Londen ben ik redelijk traag gestart, ik loop mijn eigen tempo in zone en na de eerste 10 km hang ik tussen enkele groepjes in. Terug langs de vaart duw ik de snelheid licht omhoog tot bij een groepje. Aan het 16 km punt versnel ik terug om de laatste km tegen mijn snelste tempo af te haspelen.

Aangekomen als 67/367 deelnemers in een tijd van 1'31'40 en niet stik kapot. Daarna ook nog een anderhalf uur bijgetraind met de fiets.
Zeer tevreden met mijn tempo op deze afstand en er zit nog marge op mijn conditie.

Lagae Korneel: 

19de op 367.

Deforche Joey: 

67e op 367