Hoeks Triatlon Lommel 1/4

West-vlaams geweld in Limburg

Een zondag in Augustus, een ideale dag om West-Vlaams vlees los te laten op de Limburgse straten, pleinen en vaarten. Al vroeg op de ochtend werd er opgewarmd en verkend rond Lommel. Het is niet bij de deur maar het moet gezegd, de wegen aldaar leken op autostraden en de vaart zat vol kroos.

Om 14h lag Christian 'the torpedo' Gobert op de eerste startrij, als betere zwemmer had hij de ingenieuze tactiek om de eerste van vorig jaar te volgen bij het startschot. Joey Deforce lag op de derde startrij en sloeg het gade van aldaar. Knal en weg was heel de meute voor 1500 meter zwemplezier. Christian schoot weg en liet zich mooi zien bij de top 20. Joey aan de andere kant, kreeg klop van een breedgeschouderde Limburger, moest zijn zwembril herpositioneren en werd overzwommen. In paniek dreef hij af als een stuk wrakhout naar de kant om even op adem te komen na wat lichte paniek. Achteraan de meute begon hij aan de inhaalrace richting keerpunt. Daar zag hij de kopgroep voorbij waar Christian als 21e wal zou raken. Joey kroop pas als 109e uit het water met een Limburgse rechtse gedrukt op zijn slaap.

De wissel was voor beiden vlot en het moet gezegd beiden moesten enkele kilometers warmdraaien. Het water had 20.1 graden, en na 1500 meter moesten het West-Vlaams vlees op temperatuur komen. De wegen waren spik en span, hier en daar een nauwe doorgang met enkele bochtjes, maar op de brede banen was het gas geven. Vanaf ronde twee waren beiden helemaal niet te houden, de kilometerteller ging vlot boven de 40 ter ure. In tegenstelling tot Beernem, werd het gestayer hier wel bestraft door de Refs. Toen Christian voorbij gesneld werd door een pelotonnetje op een lint, deed de Ref een alternatieve versie van Lommel 'hold em Poker, de kaarten vlogen in het rond. Ook Joey haalde een groepje bij waar ze graag met 4 waren geweest om te kunnen kaarten, doch slechts twee speelden haasje over en konden meteen dan ook hoger lager spelen in de strafbox. Christian klikte uit als 52e fietstijd, Joey als 48e.

De wisselzone was nauw, maar omdat beiden goed vooraan in de wedstrijd zaten was er geen probleem. De loopproef was eigenlijk gewoon twee keer heen en terug van Lommel City Center tot keerpunt richting vaart . Dubbel gevoel, aan de ene kant kon je het veld overschouwen en gas geven, aan de andere kant redelijk eentonig straight ahead. Christan was goed gestart maar in de tweede ronde was het op en kreeg zijn motor het zwaar, hij zou als 73e looptijd binnenkomen. Joey zijn marathontrainingen waren van nut en kon vlot zijn wedstrijdtempo houden tot de meet, 54e looptijd.

Leuke middag in Limburg, twa skôn were en nie te wôrm, puike organisatie en leuke omgeving. Christian 40e op 238 in 2.12,45, Joey 61e op 2.17.05.

Gobert Christian: 

40 op 238

Deforche Joey: 

61 op 238