Iron Man Maastricht 31/07

met Korneel Lagae

Een jaar later terug aan de start van mijn tweede IM te Maastricht.

Het zwemmen was dit jaar met een rolling start. Eén voor één konden we het water in en mochten we beginnen aan onze zwemproef van 3,8 km. Zwemmen is een onderdeel dat me ligt. Vooraan gestart en na een kleine 54 minuten bereikte ik al terug de oever. Klaar om een sterke fietsprestatie neer te zetten.

Tijdens het fietsen had ik niet meteen een super gevoel in de benen. Dat is er gedurende de ganse fietsproef niet echt geweest. Geen superpower maar toch vlot kunnen rond peddelen. Na enkele kilometers kwam ik terecht bij Christophe. Erg aangename atleet met een strak tempo. Ideaal om te volgen en wat samen te werken. Op de reglementaire 10 meter weliswaar. Na de eerste ronde begint het te regenen en wordt het wel erg gevaarlijk. Op de Bemelenberg gaat mijn ketting eraf en schiet ik uit de klikpedaal. Verdict: fietszool linkerschoen gewoon in 2 stukken gekraakt. Gelukkig kon ik verder met de nodige last en ‘raar’ gevoel richting einde fietsproef. Na 180 kilometer was ik dan ook erg blij mijn fietsschoenen in te wisselen voor mijn loopschoenen.
Normaal gezien is het lopen mijn mindere kant. Ik had toch wel een marathon in 3.30 uur voor ogen. Dit zou een ganse verbetering zijn bij de 3.42 uur van vorig jaar.
Ik begon met een vlot en haalbaar tempo. Na 37 kilometer was het beste er echt wel af. Maar ik kon toch afronden met een goeie marathon in net geen 3.27 uur. Waar ik zeker tevreden mee was.
Voor mij terug een super ervaring die ik toch terug wil herhalen. Na de nodige rust uiteraard.
Het was voor mij de eerste wedstrijd in de Bike Sensation kledij. Het was erg leuk om al die leuke reacties en aanmoedigingen te krijgen tijdens de wedstrijd en nadien!

Ik zeg met heel veel plezier: Meer van dat

Lagae Korneel: 

61ste in 9u52min10. 7de ag 25-29