Koers 1.12 Beselare

Met slechts een halve koers in de benen gisteren, was ik er toch op gebrand om vandaag een goede koers te rijden of vooral toch om de nodige wedstrijdkilometers te kunnen maken. Maar met slechts 54 renners aan de start en een strakke wind wist ik dat het op de zware open omloop van Beselare niet makkelijk zou worden.

Van in de start was het direct vechten op den boord en het duurde maar een paar ronden vooraleer alles uiteen gewaaierd was. Uiteindelijk zou het er op neerkomen dat we een ploegentijdrit rijden tegen 9 koplopers en wij met 12. Er wordt hard gereden bij ons en de rest van het peloton is al snel uit zicht. Ik probeer heel de tijd goed mee te draaien, maar het is de eerste keer dit jaar dat ik echt een volledige koers echt moet mee koersen. Ik voel dan ook geleidelijk aan mijn kaarsje uit gaan. Maar het is een pracht van een training. Zo'n koersen zijn nu echt de reden waarom ik zo graag bij de EZC blijf koersen.

Ik probeer nog om mijn eerste top 20 plaats te rijden. Door enkele schiftingen waardoor we 4 renners kwijt speelden, was die dan ook binnen. Ik kon helaas niet meer mee spurten omdat ik zelf loste in de laatste ronde en werd laatste van mijn groep op de 19de plaats, maar ik ben supertevreden van mijn dag.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.

Devoldere Niki: 

19de op 54