Koers 1.12 Ruiselede

Ook Korneel reed zich terug in de prijzen in Ruiselede.
Zijn verslag:
Vandaag koers te Ruislede. Ondertussen al een koers of 4 in de benen. Mijn loop -en zwemtrainingen zorgen niet altijd voor frisse benen.
Een goeie 50 renners nemen de start. Meteen snellen 8 renners weg. En de koers blijft de eerste 40 km wat op slot. Een niet zo snelle start zorgt ervoor dat ik mijn benen vlot kan losrijden.
Alles vloeit samen na ongeveer 40 kilometer en er ontstaat in schuifjes een kopgroep van 12. Op dat moment kon ik niet beter. Enkele kilometer verder waag ik eens solo mijn kans. Er valt een gat en ik mag een rondje op mijn eentje stampen. Zo tussen de kopgroep en het peloton rijden. Het heeft wel wat!
Na 1 ronde krijg ik versterking van een collega wielrenner. We blijven samen nog een een kleine 4 ronden voorop. 5 ronden voor het einde worden we terug ingelopen van het peleton.
Daarna is het nog zolang mogelijk overleven. Ik had wel redelijk wat gegeven.
We worden 3 ronden voor het einde of na 96 km afgevlagd. Ik ben geen spurter en moei me niet echt meer in de debatten.
Had er ook de benen niet meer voor!
Best wel tevreden dat ik nog net in de prijzen viel met mijn 30 plaats. Terug een ervaring rijker en hopelijk dat klein beetje terug sterker. Ik begin het 'tussen de kader hangen' warempel weer erg leuk te vinden.

Lagae Korneel: 

30ste op 48