LCMT

MTB editie

Op dag 1 mochten we 87km mtb tracks verslinden. gezien de zeer geringe trainingsvoorbereiding werd het algauw een processie van Echternach. De benen waren niet akkoord met de hoogtemeters noch met de afstand. Ook parcours viel tegen door de eentonigheid en na 5 uur zag ik de finish opdagen.
Dag 2 gingen we zowaar naar luxemburg met als verste punt clervaux, goed voor 100 km mountainbiketracks om U tegen te zeggen. technisch gekruid met wortelpassages, drops, switchbacks, steile klims en afdalingen. Ik en mijn banden waren in onze nopjes met al dat moois. Helaas moest ik teamgenoot Jan achterlaten wegens krampen, hij was genoodzaakt om de wedstrijd in te korten. Met een grote 6 uur op de teller passeerde ik de finish.
Dag 3: 3 lussen en een totale afstand van 83km. Deze laatste dag namen we afscheid van de zon en door de felle regenbuien en koude temperatuur was dit voor velen onder ons een reden om er de brui aan te geven . Ik zette door in de gedachte dat de komende hoogtemeters mij van een warm gevoel zouden voorzien, en dat klopte. Met een lichaam vol ardense modder kon ik deze 3 daagse netjes afsluiten. Van de 153 zijn slechts 60 die deze 3 daagse mtb volledig uitgereden hebben. Ik onthoud vooral van dit weekend: de top sfeer in het team !