Mountainbikechallenge Wielsbeke 2h race

Beste team!

De eerste zaterdag van september is er jaarlijkse een mtb wedstrijd op het cyclocross parcours op en rond het centrum van Wielsbeke.
Samen met ploegmaat Vincent besluiten we om ons te wagen aan de 2h race in teams.
Het parcours op zich ligt ons totaal niet en doet veel denken aan bmx met hier een daar een technisch hoogstandje.
Binnen de teams categorie moeten we opboxen tegen 30 teams van 2 en 3 bikers, voorafgaand door een 50 tal solorijders, gedurende een 2h durende aflossing.
Op de koop toe had er 2h voor de start een serieuze regenbui het parcours omgetoverd tot een glij- en slierboel ... BEUH!
Start om 14h15, Vincent neemt de start en raakt meteen goed weg. Echter is de startronde ook meteen de traagste door tal van opstoppingen en een drukte van jewelste.
Zonder ons druk te maken hebben we na 1 ronde een minuut achterstand op de latere 2de van de uitslag. We hadden vooraf afgesproken om telkens 2 rondes af te leggen vooraleer te wisselen.
Het is een ware interval koers waarbij je telkens 12mins op maximum rijdt, gevolgd door 12mins rust in de wisselzone.
De benen waren bijzonder goed en ik schuif iedere ronde maximaal op. De directe tegenstanders beginnen dit te zien en proberen alles uit de kast te halen om het gat zo groot mogelijk te houden.
Jammergenoeg kent Vincent wat pech met zadel en nadien ook de ketting, maar veel tijd verliezen we niet. Het is een kwestie van afmaken op het juiste moment.
Op 4 rondes van het einde gebeurt voor onze tegenstander het meest ondankbare, nl een fatale stuurfout en overmoedig insturen op de technisch zone, gevolgd door lekke tube en spaakbreuk.
Dit zorgt meteen dat het uitrijden van de koers genoeg is voor de overwinning in de teams categorie.
Positie 2 en 3 volgen dan al op meer dan 3 minuten, en zo kunnen we afsluiten in schoonheid op plaats 1 algemeen van de teams.

Cottignies Vincent: 

1st team

Knockaert Sammy: 

1st team