Raid des hautes fagnes Malmedy 115 km

met Bram Huysentruyt en Dirk Baert

Deze is de marathon der Belgische marathons ! Technisch, mooi maar fysiek zwaar dankzij de bakken regen die er voorheen overgegoten waren.
verslag Bram:
Raid des hautes fagne 115km: Goeie startplaats en een goeie startklim maakte dat ik in de kopgroep belande. Na 20 kilometers waren de grote toppers al gaan vliegen, en moest ik een beetje op adem komen. Dan samen met Kris Henderieckx tot aan kilometer 80 samen gereden, maar toen het zeer technisch begon te worden kon ik zijn wiel niet meer houden. (Mijn techniek zal ik wat moeten bijschaven) Daarna een paar cafeïne jellekes genomen en de achtervolging ingezet, maar de vogel was gaan vliegen. De laatste 5km nog een stevige strijd gehouden met Steven Gloerieux voor plaats 8 maar tevergeefs hij finishte 2sec. voor mij. 9de algemeen en 4de elite, 5min tekort voor een podiumplaats
verslag Dirk:
Voor mezelf was het vooral doseren van km1, omdat mijn trainingen wegens tijdgebrek niet aangepast zijn aan die lange afstanden. Ferm genoten van de technische zones en een redelijk standvastig tempo kunnen aanhouden, maar aan km 80 kwam de eerste klop van de hamer. Naar het einde toe werd het parcours steeds technischer en de door de vermoeidheid was het opletten om niet in de fout te gaan. Mezelf naar de finish gesleurd en geeïndigd als 34st alg en 7e master 2.

Baert Dirk: 

7e master 2

Huysentruyt Bram: 

4e elite