Roc Trophy

3dagen in form geraken

Ik had een hele sterke trainingswinter achter de rug maar tijdens de afgelopen 4wedstrijden had ik ieder keer pech. Dus wist ik niet precies waar ik stond ten opzichte van mijn concurrenten. Daardoor met een gemengd gevoel gestart aan de 3daagse Roc Trophy in Houffalize.

De Roc Trophy ging van start vrijdag om 21uur door een rit van 30km/600hm in het donker. Door het kleine aantal kms werd er veel te rap gestart voor mij, maar ik kon toch nog een 6de plaats behalen. Eenmaal gefinisht merkte ik dat ik een spaak gebroken had... problemen voor later want ik kon de volgende dag mijn broers fiets gebruiken.
De volgende dag stond er 60km/1600hm op het programma. Nu kon ik wel mee in de start enkel Kevin Van Hoovels reed direct weg. Ik kon de hele tijd bij de tweede blijven. Maar halfweg kreeg ik platte band vanachter. Na een snelle fix wist ik wat er mij te doen stond... Ik kon in de tweede helft iedereen terug inhalen tot ik uiteindelijk derde werd. Na de finnish hebben de mannen van Cannondale en Mavic mijn fiets vermaakt. Top!
Laatste dag stonde de UCI Marathon op het programma (The Big Day!) 84km/2400hm Ik kon de hele tijd een goed tempo rijden tot ik halfweg een hongerklopje kreeg. Nadat ik alles opgegeten had dat ik meehad kon ik opnieuw mijn tempo een beetje opbouwen. Tot in een afdaling 10km van het einde... Bram Saeys lag roerloos op de grond, ik stopte en zag dat er een dikke tak in zijn maag zat (een gruwelijk beeld) Er was al veel volk bij hem en ik kon niet veel meer doen dan hem veel sterkte toe te wensen en verder te rijden. Maar de goesting ervoor was wel een beetje weg. Ik kon als 38ste finishen en in het 3daagse klassement kon ik mijn 3de plek behouden.

Door mijn top 40plaats in de UCI wedstrijd heb ik ook mijn eerste UCI punten verdient.