Sandman Inferno Light

Koude, regen en wind...

De Sandman Inferno 2019 heeft zijn naam alle eer aangedaan. Een oord van helse verschrikkingen. Een echt grijze dag waar je geen hond door jaagt. Koude, wind en regen waren de ingrediënten van deze strand- en duinduathlon in Westende.

Ondanks het rotweer tekende bijna het ganse team present.

Gelukkig koos ik voor de light versie. Een Inferno voor softies... De rest van het team, met uitzondering van Niki Devoldere, maakte dezelfde keuze.

De wedstrijd zelve:

Om 10:30 staan we met 71 deelnemers, die voor de Light versie kozen, aan de start. Ik posteer me op de tweede rij.
Drie, twee, een en iedereen trekt zich op gang. Ik start vlot en zie mijn ploegmakker Wim Decoene enkele plaatsen voor me uit lopen. Ik hou hem in het vizier, al wordt hij kleiner en kleiner.

Ik loop de wisselzone binnen rond een 10de plek en wissel heel vlot. Zo kan ik met een kleine achterstand op Wim vertrekken voor 20km MTB op het strand en in de Westendse duinen. Al snel haal ik Wim, Gianni Vanhooren en Joeri Deleebeeck bij. Er sluiten nog enkele renners aan. Op de golfbrekers probeer ik het verschil te maken en ons groepje wordt uitgedund. Wim en Joeri moeten de rol lossen. We rijden richting Kevin Strubbe die op een derde positie ligt, achter het kopduo Kasper Lagae en Robin Schuermans. Kevin dringt niet meer aan en laat zich inlopen. Zo gaan we met zijn zessen richting de duinen. Door de regen zie ik geen steek meer door mijn bril. Dan maar zonder bril met versterkte glazen verder. Eens de duinen in wordt het harken. Door het beperkte zicht schat ik de bochten continu verkeerd in. Daar bovenop hebben de slicks te weinig grip in de singletracks. Ik moet passen en blijf met Tim Vijverman en Gianni Vanhooren achter.

Ik wissel uiteindelijk als 7de met een kleine achterstand op Gianni. Tim volgt iets verder. Ik start de slotrun vlot en loop al snel samen met Tim richting Gianni. Eens bij Gianni moet ik Tim laten gaan. De rest van de race lopen Gianni en ik samen. Ik sleur op kop maar heb niet de benen om Gianni er af te lopen en in de laatste hectometers moet ik passen op een moordende versnelling.

Tevreden finish ik als 8ste overall en 2de H40 na Kevin Strubbe, bij het ontbreken van een H50 categorie. Wim wordt 9de overall en 3de H40.

Dit was er eentje om niet snel te vergeten.

Jan Goddaer: 

8ste op 71 en 2de H40