Sharks Terra

Zaterdagnamiddag om 16.30u stond ik aan de start van mijn eerste crosstriatlon.
Ik had er niet veel zin in maar eens in het water kwam de goesting. Na wat heen en weer zwemmen zag ik het volledig zitten. Ik was gewoon al content om daar van het water en de natuur te genieten.

De wedstrijd:
Deze keer had, in vergelijking met Wanze, een betere start genomen, ik was mee met de stroom. Vlot passeerde ik de eerste boei, bij de tweede begon het te stroppen. Hier en daar een duw met als gevolg wat water in mijn maag, maar ik bleef vechten. ;-) Ik kwam als negende vrouw van 17 uit het water, tussen de vele mannen.

Op naar het mountainbiken. Ik had het parcours verkend met Jan en wist waar ik moest opletten. Het parcours was er eentje met klimmen en afdalen. Heb mij geamuseerd. Ik kon al snel 2 plaatsen opschuiven. Ik reed de eerste ronde in positie 7. Kort na aanvang van de tweede fietsronde, kon ik nog een dame inhalen. Ik was in mijn nopjes want de mensen langs de kant riepen hoeveelste dame ik was. Even later zag ik dame 5, op een klim zoekend naar de juiste versnelling. Toen ik net achter haar zat had ze problemen, ketting eraf? De vogel was gaan vliegen. Als vijfde kon ik wisselen.

Op naar de trailrun, het zwaarste onderdeel naar mijn aanvoelen. Bij het uitgaan van de wisselzone zag ik de 4de dame staan met krampen in haar benen. Ik hoopte dat ik niet zo zou eindigen en liep met kleine pasjes de wisselzone uit, bergop. Het lopen ging goed, enkel het stuk bergop in het bos moest ik te voet doen. Ik was op weg voor plaats 4. Met een ontspannen gevoel liep ik mijn wedstrijd uit.

Ik dacht 4de te zijn, maar in de uitslag was ik derde algmeen. Er zat een trio tussen. Yes! Ik was 1ste V40 maar er was een V50 voor me, vandaar mijn 2de plaats op het podium bij de 40+.
Ik was super trots dat ik zo’n mooie wedstrijd op die manier kon afmaken.

Foulon Sofie: 

3de algemeen en 1ste D40