Triatlon Brugge

1/4 Triatlon Brugge in flandrienweer

De 24e juni stond als tweede kwarttriatlon mijn eerste "Bruhhe" op het programma. Nadat mijn potje overkookte in Beernem, had ik toch moeten bezinnen wat er allemaal fout liep toen. Er was de verschroeiende warmte en mijn kramikkelige bevoorrading (krampjes eigen schuld). Donderdagavond werd samen met de andere Triatleten van het Team een eerste alternatieve bevoorrading voorzien, dat was goed voor de moraal. De fiets werd nog voor de wedstrijd door sponsor Bikesensation helemaal klaargezet om te knallen, de laatste zwem en looptrainingen waren ook goed te noemen. Als enige van het team kon ik niet anders of mijn beste teentje voorzetten en een goeie prestatie neerzetten.

Zieje van Bruhhe zet jen vanachter, maar ben je van Beernem? Dan helemaal vanachter graag... als 13e en laatste triatlonwave kon ik pas om 18u38 starten. Aangezien ik een licentie heb vond ik het raar om zo laat te starten, maar de pro's zijn zo van die mannen, ik zeg zomaar wat, die met teenverbreders slapen of met lood zwemmen. Dat is niets voor mij. Net voor de start sloeg het weer om in regen en wind, iets voor flandriens, al was het wel nog 20 graden. Dat weer is ideaal, ik kook niet over en de wind kan ik nog goed verdragen eens ik op de fiets op snelheid raak.

Knal! We doken met wave 13 aan het Sasplein recht de reitjes in op weg naar historisch Brugge. Ik was een beetje bevreesd voor de zwemstart, maar al bleek ik goed vertrokken. Geen armen, vingers en tenen in mijn gezicht, maar van dat brugs vuil ondoorzichtig water. Heerlijk. Ik kom goed uit het water op iets over de 15 minuten. Helaas is mijn wissel traag, wave 13 stond als laatste in de zone die meer leek op een spelletje Snake.

Eindelijk de fiets. Eenmaal de natte klinkers voorbij en langs het water richting Oostende, lekker tegen wind, draai ik de gas open. Het voordeel van wave 13 is dat je veel mensen kunt inhalen, het nadeel is dat je ze moet inhalen zonder jezelf of hen ergens de kant in te rijden. Met die wind geen evidentie! Het was ondanks tegenwind een zeer goed gevoel op de fiets. Ik kon de hele tijd mijn omwentelingen houden en had géén een moment dat ik a bloc moest om mijn snelheid erin te houden. Enkel het kleine détourke in stalhille was wat draaien en keren, maar ik bleef het goed doen. Het laatste stuk was meewind richting Brugge en dat ging zoals een stoomtrein. De wissel was iets sneller en ik kon aan het lopen beginnen.

Fysiek had ik goed ingedeeld en kon ik meteen doortrekken na de wissel. Als je veel door Brugge loopt (urban trials, dwars door Brugge) dan ken je alle straatjes en klinkers als je broekzak. En dat was voor mij zeer aangenaam, ik nam de juiste looplijnen. Het eerste rondje was 4 km en het tweede 6km. Het eerste rondje liep ik mooi tegen omslagpols en kon nog heel wat volk oprapen. Op de markt bij de eerste doortocht besliste ik nog even enkele stenen uit de grond te stampen, ik wou onder de 2.15 finishen en die tijd was binnen bereik. Ik knalde door de straten en steegjes en kwam onder het belfort door op de markt aan om te finishen in 2.13.32! Mijn wissels duurden samen 5:32 dus mijn wedstrijd was veel beter of in Beernem. Ik moet nog even op snelle wissels trainen. Het gevoel was veel beter en na de race heb ik nog een goeie 40 minuten bijgefietst (ik was met de fiets gekomen van Beernem, ik kon niet veel anders, vandaar).

Met een 99e plaats op 1116 deelnemers, waaronder ook de Trio's gerekend, kan ik niet anders of tevreden zijn. De top 100 binnen duiken was iets wat me in Beernem niet gelukt was, in Brugge wel! Ik ben zelf 5e geworden in mijn categorie op een handvol seconden van de 4e. Brugge is een mooie race, al is het niet gemakkelijk met zoveel volk en zo'n bezetting. Na de Triatlon van Vlaanderen 9 juli beslis ik verder over mijn seizoen. We blijven trainen!

Deforche Joey: 

99e op 1116