Triatlon van Vlaanderen

Warme wedstrijd in en rond Oudenaarde

Mijn derde kwarttriatlon en wat voor een! Zwemmen 1km in de Donkvijver met start aan het bordje verboden te zwemmen, vervolgens 400 meter pekkelen over de tarmac om in het grasveld je fiets te gaan zoeken, vervolgens 45 km draaien en keren, op en neer door de vlaamse ardennen, gevolgd door drie rondjes langs de schelde en door een industriegebied en een grindpad. Geef toe, er zijn mindere manieren om je zondag te besteden, zoals een cremeke eten op de dijk in De Haan bij een zachte bries bijvoorbeeld.

De conditie is goed, de voorbereiding ging goed, het gevoel na Brugge is goed, de verkenning vorige zondag was goed, de openwatertraining zonder wetsuit de dinsdag was goed, de fiets goed (dank sponsor Bikesensation) en proper (dank sponsor Hozelock), kortom het gevoel = goed.

Om klokslag 14u02 gingen we van start in de warme Donkvijver. Warm was het zeker, het water had een tropische 24.2° C. Zonder wetsuit en met een bakkes vol slib kwam ik als 65e uit het water. De wissel lag op 400 meter, gelukkig had ik mijn schoenen klaargezet achter een dranghekken met het oog op 'geen steentjes in de teentjes' naar de wisselzone.

De wissel ging zeer zeer vlot, als snel zat ik op mijn carbonnen ros richting Achterberg. Ik ging er vlot op maar op het hellend stuk erna voelde ik al wat ik in Beernem voelde, een krampje. Nu in Beernem was het de eerste wedstrijd in de eerste echte plakkerige hitte, daar had ik uit geleerd. Door dat krampje hield ik even in op de volgende twee hellingen om dan de goeie benen terug te vinden voor ronde 2. Daartussen ben ik zeker enkele minuten kwijtgespeeld op mijn voornaamste belagers rond plaats 60 a 70. Nu gezien de mogelijkheid op krampen steeds aanwezig zou zijn heb ik beslist geen gellekes te nemen, maar te vertrouwen op de WCUP drank (dank sponsor Wcup) gemengd met ORS. Op die manier zou ik niet te snel leeglopen in het fietsen. Ook moest ik immers nog een stukje lopen na het fietsen.

Met een 91 e tijd viel ik de wisselzone binnen, werd ik nog even opgehouden door de ref (helm te vroeg open, nu het was een goeie ref met een zeer goed zicht, hopelijk transfereren ze hem niet naar de Jupiler Pro League of het VTDL is een goeie kracht lichter!). Het lopen ging de eerste twee ronden goed maar de derde viel ik wat terug, een logisch gevolg van het niet nuttigen van een gelleke en het enkel vertrouwen op water aan de bevoorrading stand. Uiteindelijk kwam ik met een 96e looptijd over de meet, 80e in totaal op 345 in 2.37.08. Eigenaardig want mijn beste discipline is lopen, dan fietsen en dan zwemmen...

Intussen is het duidelijk dat mijn lichaam iets minder goed presteert bij zeer warm weer, iedereen heeft immers zijn limieten (dank u Korneel om dat in de verf te zetten). Niettemin toch een mooie tijd en een mooie plaats op een selectief parcours behaald. Na de race heb ik me voorzien van frisse drankjes en zoete versnaperingen en ben nog een uurtje gaan bijtrainen. Nu volgen een paar weken volumetraining vooraleer een nieuwe race op het programma staat.

Dank aan u lezer om dit verslag te lezen.

Deforche Joey: 

80 op 330