Wallonia Cup #1 Lacs de leau d'heures

Jeroen en Yorick.

Jeroen: Ik heb vandaag als eerste keer junior gereden, dat betekent terug de jongste en de wedstrijden duren nu ook langer, rond de 1h en 15-20 min. De start was weer zoals gewoonlijk een ramp in de Wallonia cup, de eerste 15 werden afgeroepen en de rest mocht zo snel mogelijk sprinten naar de lijnen voor een goede startplaats. Echt geen werk. ik stond op de 5de rij van de 8, kon slechter. Het startschot was gegeven en je zou denken bij de junioren dat iedereen deftig met een fiets kan rijden, dat is dus niet zo. 15 meter na de start stonden er 2 renner stil in elkaar gehaperd en wie reed er daar nu net toevallig achter? Ja ik dus tegen dat ik er voorbij was ben ik als ongeveer 3de laatste renner vertrokken, leuk begin! Dus het was direct een inhaalrace, op de startstrook zelf nog 15 plaatsen kunnen goedmaken voordat we het bos indraaiden. Het lag trouwens ook lekker vettig en prettig, redelijk technisch parcours met een stevig tempo. Ik voelde me goed en heb elke ronde een paar plaatsen kunnen opschuiven waar het ook kon, veel singletracks. De laatste ronde was er een groepje van 3, niet echt een groepje maar wel erg dicht bij elkaar. En dat was al heel de wedstrijd zo en we staken elkaar zo voorbij en de ander dan terug voorbij de andere maar we schoven algemeen wel goed op. Dus in de laatste ronde viel 1 renner voor mij op een recht stuk, uitgesloren in de modder. stond helemaal stil, uitklikken en er voorbij gaan, zo kwam er een andere renner terug in de buurt maar ik zag dat hij bij de andere renner bleef fietsen die ondertussen ook al terug fietste. Ik heb dan nog 1 kwart van de ronde versneld en dat was normaal wel genoeg maar 1 van die 2 kwam nog redelijk dicht dus het was nog een stevige slotklim maar ik ben er nog voor gebleven. Ik ben uiteindelijk 18de van de 45 renners. Ik ben hier zeer tevreden mee maar met een goede startpositie en een start die goed verloopt zat top 15 zeker er in. En dat als 1ste jaars. Op naar Dinant volgende week!

Yorick: zondag 11/03 heb ik de eerste cross country wedstrijd afgewerkt in Lac de l'Eau d'Heure bij de fun a categorie. Ik stond ongeveer in het midden om te starten en na de startklim zat ik dan ook redelijk vooraan. Het was een nerveus gebeuren na de start om als eerste een singletrack te kunnen induiken. Op de technische stukken kan ik redelijk wat recupereren en dat werd beloond in de volgende klim waar ik voorop rijdende renners inhaalde. De volgende twee ronden draait alles prima met hier en daar kleine foutjes maar op een zwaar bemodderd parcour was dit te verwachten. De laatste ronde had ik nog wat over en perste ik er alles uit om uiteindelijk als 10de over de meet te bollen.
Ik ben heel tevreden met de wedstrijd en hoop na wat meer wedstrijd kilometers nog wat plaatsjes op te schuiven. Op naar de volgende wedstrijd te Dinant.

Hemeryck Jeroen: 

18de plaats van de kleine 45

Van Den Berghe Yorick: 

10de van 41 deelnemers.