Crossduathlon Seneffe

Crossduathlon Seneffe 10 januari: Niki Devoldere 3e plaats

verslag Niki: Seneffe is één van de weinige duathlons waar MTB'rs in het voordeel zijn, daarom wilde ik deze wedstrijd niet links laten liggen ondanks dat het kort na mijn rustperiode is en ik bewust ook nog wat de fietstrainingen achterwege laat.

In de heel glibberige eerste run van 5km ga ik behouden van start en kan ik constant opschuiven. De loopconditie was precies nog niet zo slecht en in 23ste positie kon ik wisselen. Kort na de wissel hadden we een lange drassige beklimming door gras, waar ik voor mij niemand zag oprijden. Ik was de enige die daar reed en ik dook al meteen in de top 10. Maar de conditie op de fiets is allesbehalve goed en ik moet af en toe recupereren en mis ook de kracht om af en toe eens goed door te trekken. Gelukkig bestond het parcour hoofdzakelijk over heel moeilijke glijpartijen, waar het vooral kunst was om recht te blijven.

Ik kon gelijdelijk aan opschuiven naar een 3de plaats. In de 2de run had ik geen probleem om mijn podiumplaats vast te houden, want het deelnemersveld lag serieus uiteen. Uiteindelijk had ik voor 7km lopen en 23km MTB 1u53min nodig, wat veel zegt over de zwaarte van het parcour, wat bij momenten echt extreem was.

Devoldere Niki: 

3de op 104.