Blaarmeersentrail Gent 2019

Rondjes in de Blaarmeersen

Eindelijk kon ik in 2019 eens de benen strekken. Sinds de Marathon van New York ben ik veel straatjes ingeslagen, veelal sukkelstraatjes. Een virus heeft me 2 maand vermoeid gemaakt, dan nog een zitvlakblessure en om het helemaal goed te maken een hersenschudding (nee een boom geeft echt niet mee als je er met je hoofd eerst tegen knalt).

Nu goed sinds een weekje klaart het op in de bovenkamer en ik had als voorbereiding op de Rotterdam Marathon deze blaarmeersentrial staan. Ik had woensdag een sprinttraining voorzien met brugjes, omdat we 6 keer over de berg moesten aan de blaarmeersen (de zogenaamde 'trapjes') en daar wou ik toch niet stilvallen.

Zaterdag lekker winderig en 12 graden dus korte mouwen-proof. Om 15u gaan we van start, maar in de grote bende zit ook de estafette (lees: 6 man/vrouw elk 3 km knallen) en de 6 km sprint. Ik had ervoor al wat opgewarmd en kon eigenlijk vanaf de eerste meters mijn tempo lopen. De berg ging ook goed. Eigenlijk was het 6 rondjes lopen met een doeltijd voor ogen van onder de 15 min per rondje, ik wou finishen onder de 1:30 (vorig jaar 1:38). Naarmate de loop vorderde ging het goed, de 5e ronde maakte ik wel een slippertje op de berg en koste me wat energie. De 6e ronde ben ik voluit gegaan en kon ik warempel nog wat stervende zwanen inhalen.

Finish in 1:28:27, 19e plaats op 100 individueel (yes top 20!) en 9 minuten van vorig jaar afgeketst. De loopconditie op deze afstand zit goed, nu nog groeien naar de marathon en dan gaan we terug meer tijd op de fiets doorbrengen.

Deforche Joey: 

19e op 100