CX Rollegem Rollofeesten

Meer dan anderhalve maand geen competitie is het verdict. Gewoon geen zin. Ik zit in een sportieve dip, zowel fysiek als mentaal. Sporadisch zwem ik, loop ik en het mountainbiken beperkt zich tot wat spelen. Alle geplande wedstrijden werden geschrapt. Elk excuus telde.

Het jaar dat ik 50 werd moest het jaar met de grote resultaten worden. Door het vele werk en het overlijden van mijn vader, bots ik tegen mijn grenzen, moet ik gas terugnemen en mijn doelen bijstellen.

Elk nadeel heb zijn voordeel. Zo begon ik het creatieve aan het sportieve te koppelen, door een filmpje te maken over mijn eerste kleine trial stapjes in het mountainbiken. Dit wordt zeker vervolgd en zal ik ook delen. Maar eerst nog wat finetunen.

Begin deze week schreef ik me in voor de cyclocross van Rollegem tijdens de Rollofeesten. Een laagdrempelige organisatie en een ideale start om de competitie te hervatten. Een bijkomende factor was dat ik nog eens de cyclocrossfiets kon van stal halen. Het was toch al enkele jaren geleden dat ik dit paard had getemd.

Daar aangekomen, verkende ik het parcours. Een urban cross zoals ze dat zo mooi noemen. Al snel vond ik genoeg redenen om niet te starten. De kop is er niet meer... Ik vertrok voor een duurtraining, met een geplande stop in Bellegem waar Niki van dienst was als bartender!
Om de één of andere reden reed ik toch terug richting Rollegem om nog eens te zien hoe het met de cyclocross was gesteld. Bernice, een vrijwilligster, overtuigde me om toch deel te nemen.

Er was een heel beperkte opkomst. Met een handvol renners stonden we aan de start. Eens gestart kon ik snel de koppositie nemen en stelselmatig uitlopen. Ik won vlot en kreeg als winnaar een medaille en een gigantische beker. Sportief stelde dit niet veel voor maar belangrijker is dat ik me terug geamuseerd heb.

Het geeft me energie en het was een ideale prikkel!

Op naar morgen waar ik aan de start sta van Crosstriathlon Wattrisart S.

Jan Goddaer: 

1ste