Cyclocross LRC Kluisbergen

Zaterdag stonden zoals vorig jaar een MTB race en cyclocross op de Kluisberg op het programma. Het enige verschil was dat de organisatoren van vorig jaar er de brui aan gaven en dat enkele enthousiastelingen de fakkel hebben overgenomen en het evenement doopten met de naam MTB Fintro Trophy. Naast de overname en de nieuwe naam werd het parcours herschapen tot een echt MTB-parcours. Chapeau aan de organisatie!

Om 10:30 sta ik samen met 25 andere MTB’ers aan de start voor 1 uur knallen. Ik sta achteraan het pak, omdat ik zeker niet over mijn toeren wil gaan. De klim naar de toren kan tellen en ik maak direct een aantal plaatsen goed. Ik kan vlot opschuiven en dat lukt ronde per ronde. Zo kom ik bij het ingaan van de laatste ronde als 8ste door samen met de nummer 9. De laatste ronde is het steeds haasje over tot ik op het einde toch het onderspit moet delven. Ik finish heel tevreden als 9de overall.
Tot op vandaag is de uitslag nog niet gekend en weet ik bijgevolg niet hoeveelste ik eindig in de categorie H35.

Maar belangrijker dan de uitslag was het gevoel. Het klimmen gaat steeds beter en ook technisch kan ik beter mijn mannetje staan.

Na de wedstrijd begeef ik me snel richting camper. Me wat verfrissen, eten en me terug klaarmaken voor de cyclocross van deze namiddag.

Om 14:00 staan we met 30 cyclocrossers aan de start. Gezien ik aan dit klassement niet meedoe en gezien de plaats in het klassement bepalend is voor de startpositie, sta ik helemaal als laatste. Het startschot gaat af en ik sta stil. Een ware opstopping. Bij het opgang trekken kom ik nog in aanraking met Patrick Moreel. Gelukkig komen we niet ten val. Ondertussen kan ik met mondjesmaat opschuiven. Bovendien voelen de benen niet meer super aan, eerder verzuurd zelf! Toch kom ik bij Tony Defeyter en Jan Decock aansluiten. Continu wisselen onze posities. Op het einde is het vat af en moet ik ze laten rijden. Zo eindig ik op een 13de positie! Leeg maar voldaan!

Dit was een mooie dag!

Op naar morgen voor een MTB clinic met Wesley Belaey!!

Jan Goddaer: 

13de op 30