La Laurent Meunier VTT Chrono

Moze, moze en nog ne kji moze...

Moze, moze en nog ne kji moze...

Zondag had ik de Laurent Meunier VTT Chrono op de agenda aangekruist. Een chrono van 42km in en rond Estinnes.

Dit jaar en vorig jaar reed ik in die buurt enkele 2h endurance races. De parcoursen waren toen hoofdzakelijk vlak en meestal goed bollend.

Met deze wetenschap in gedachten vertrok ik met mijn full rigid MTB richting Estinnes.

Om 9u gingen we van start, samen met Niki en Yannis Devoldere. Niki stond op de eerste rij. Yannis en ik stonden in de laatste startbox. Meer dan 200 deelnemers zouden de modder trotseren.

Modder, inderdaad. De nacht ervoor waren de hemelsluizen open gegaan. De snelle omloop en goedlopende passages werden omgetoverd tot een parcours vol plassen en modder.

De start verliep redelijk moeilijk. Ik stond vrij ver achteraan. Inhalen was in het begin quasi onmogelijk. Enkel op de eerste asfaltstroken kon ik enkele plaatsen goedmaken. Maar bij de eerste singletrack stropte alles. Enkele minuten stonden we stil. Na de eerste singletracks konden we eindelijk voluit rijden. Van de ene modderstrook naar de andere. Al snel moet ik mij ontdoen van mijn bril. Zonder bril met versterkte glazen, is mountainbiken een uitdaging. Als dan de ogen nog eens vol modder raken, wordt het de hel... Met vier valpartijen tot gevolg.

Ik schuif gestaag op. Zo kan ik als 82ste modderduivel en als 4de H50 finishen.

Meer zat er niet in.

Nu ik dit verslag schrijf is de modder nog altijd niet volledig uit mijn ogen.
Moze, moze en nog ne kji moze...

Jan Goddaer: 

82ste op 201 en 4de H50 op 19