LCMT 25/05-28/05

Bakken en braden met het volledige team in Houffalize

LCMT dag1: Door de dag vooraf de eerste 10km te verkennen wist ik waar ik mij op kop moest zetten om mee te zijn met de kopgroep. Dit was mij ook gelukt en zo waren we weg met een groep met Bram Saeys, Patrick De Laat, Dave de Cleyn en mezelf. Ik kon mee rijden tot aan de muur van Borzée (km30), daar heb ik wijselijk besloten om ze te laten rijden en mijn eigen tempo te zoeken. Hun tempo ging ietsje te rap voor mij, en met de hitte zou het nog een zwaar weekendje worden. Met goed gevolg nadien want ik haalde Dave de Cleyn de laatste 20km nog in. Zo belandde ik op een 3de plaats, 5min na leider Bram Saeys en Patrick De Laat. Dave de Cleyn werd de winnaar van het bergklassement. En dit behield hij de volledige LCMT. De toon was gezet voor het weekend.

Dag2 was een hectische rit: Na het eerste halfuur had leider Bram saeys te maken met wielbreuk. We dachten allemaal dat het "game over" voor hem was. Het parcours ging verder over snelle licht hellende stukken. Daar besloot ik om de kraan volledig open te draaien om zoveel mogelijk concurrenten pijn te doen. Dat was ook gelukt want bij de eerste steile beklimmingen werd de kopgroep sterk uitgedund. En ik was weg met Patrick De Laat. Maar dan sloeg het noodlot voor ons ook toe. We reden een klim van 2km verkeerd en hadden onmiddellijk 5min achterstand. Vanaf dan was het echt "rijden" geblazen om zo weinig mogelijk minuten te verliezen. Met grote inspanning lukte mij dit en kwam ik als 4de aan. Bram Saeys werd geholpen door een kennis waardoor hij een inhaalrace moest doen en finishte als 15de. Bram en ik stonden nu met 15min achter de nieuwe leider en etappewinnaar Patrick De Laat.

Dag3: Dave De Cleyn startte heel snel. Patrick, Bram en ik hingen nog amper aan zijn wiel. Toen Patrick te maken kreeg met een lekke band besloot Dave om de kraan volledig open te draaien. Aan km20 had ik ook te maken met spaakbreuk waardoor er slag op mijn achterwiel zat. Ik wist dat ik dit tempo niet zou volhouden en besloot terug mijn eigen tempo te rijden om zo mijzelf veilig te stellen voor een derde plaats. Want ik wist dat Bram Saeys vele beter was dan ik. Ik finishte de derde etappewedstrijd als 4de want Patrick haalde mij nog in. In het algemeen klassement na 3 dagen bakken, klimmen en afzien won Patrick de LCMT, Bram Saeys werd tweede en ik werd derde. Natuurlijk heel blij met dit resultaat. En een tof zonovergoten weekendje achter de rug met het volledige team.

Baert Dirk: 

34e

Cottignies Vincent: 

32e

Devoldere Niki: 

1st triatleet

Gobert Christian: 

83e

Huysentruyt Bram: 

3de

Huysentruyt Jeroen: 

dnf

Noppe Bas: 

21e

Knockaert Sammy: 

dnf

Deforche Joey: 

dnf