Naecon Beach XL Light

Zaterdag stond de Naecon Beach XL Light op het programma. Een combinatie van een MTB beachrace van 20km en een 14,5km lange Kust Trailrun in de namiddag. Alles op één dag.

Het weer beloofde wisselvallig te zijn. Een mix van wind, regen, wolken en zon. Typisch herfstweer!

Ik besliste pas ‘s ochtends vroeg om deel te nemen. Na het BK sprintduathlon loopt het voor geen meter. Ik kom amper aan trainen toe. De hamstringblessure die ik tijdens het BK opliep geneest heel traag, waardoor ik alle geplande wedstrijden moest skippen. Ook dit weekend zou ik skippen, ware het niet dat de honger naar competitie er nog altijd is.

Door de hamstringblessure zou ik de Kust Trailrun als training doen. Voluit lopen is nog zeker niet aan de orde. Na het BK kon 2 weken niet lopen. De eerste keer kon ik amper 5km aan een gemiddelde snelheid van 7 km/h lopen. 4 loopsessies later, haal ik een gemiddelde van amper 11,5 km/h en een maximum snelheid van 14 km/h. Boodschap is traag lopen en zeker de hamstring niet overbelasten.

Om 10u gaat de MTB race van start. Ik sta samen Yannis en Niki aan de startlijn. Eens het startschot gegeven, volg ik op korte afstand Niki. Ik beland in een peletonnetje achter dat van Niki. Na twee valpartijen en wat gestuntel finish ik als 9de overall en eerste H50. Dat deed deugd.

Nu wat eten en drinken en me klaarmaken voor de trailrun.

Om 14:00 gaat het startschot af. Ik sta helemaal achteraan het pak. Zo verplicht ik me om heel traag te starten. Ik loop zo zonder forceren, traag. Ondanks een wegvergissing loop ik toch naar een 8ste positie. Ik moet steeds met de handrem op lopen om de hamstring zeker niet te forceren. Na 6 km voel ik mijn linker hamstring tegenwerken. Ik beslis om terug wat gas terug te nemen. En vanaf kilometer 9 voel ik de vermoeidheid opkomen. Ik verlies continu plaatsen. Het gebrek aan trainingskilometers begint zuur op te breken. De laatste 2 kilometers krijg ik nog een serieuze inzinking. Ik strompel als 21ste over de finish. Blijkbaar als 2de vijftiger.

De tijdsregistratie liet te wensen over. Zo was het een ware zoektocht om de uitslag te ontrafelen. De uitslag van de combi is moeilijker uit te klaren. Het enige wat ik zeker weet is dat ik in mijn categorie eerste werd en een podium uit de brand sleepte. Alleen weet ik niet of het goud, zilver of brons werd.

Ondertussen heb ik de uitslag kunnen verder bekijken en win ik ook de combi!!!!

Maar What da Hell... het was een leuke dag!

Jan Goddaer: 

MTB: 9de overall en 1ste H50 - Trailrun: 21ste overall en 2de H50 - combi 2de overall en 1ste H50