Natuurloop Beernem 15km

Zaterdagmorgen, 6 april, de dag voor de Ronde van Vlaanderen en de marathon van Rotterdam, sta ik op voor een rit met de MTB van iets meer dan 2 uur. Gewoon fun. Wat losrijden, klimmen en wat techniek. In de namiddag staat immers de natuurloop in Beernem, thuisbasis van TeamBikesensation, op het programma. Vorig jaar was ik ook van de partij, maar na 1km stond ik al aan de kant met een kapotte hamstring. Dit jaar heb ik iets recht te zetten.

Als voorbereiding op het BK Duathlon lange afstand kan ik wel extra loopkilometers gebruiken. Daarom de keuze voor de 15km. Boodschap is rustig starten om dan, eens warm gedraaid, er een doorgedreven training van te maken.

Ik start op een 4de rij en moet zo met de handrem op lopen, wat me goed uitkomt. Ik loop gestaag verder en haal continu in. Na een 3km loop ik op een 2de positie overall. Ik raak ‘in the zone’. Eens ‘in de zone’ wordt pijltjes volgen moeilijk. Ik loop in een soort roes en droom wat. Lap, ik sla rechts af al staat er geen pijltje. Na enkele 10 tallen meters besef ik dat ik fout loop. Ik maak rechtsomkeer en moet terug inhalen. Toch kan ik opnieuw vlot naar de 2de plaats lopen. Ik word wel op de voet gevolgd door 2 lopers. Op het einde moet ik nog versnellen om mijn 2de plaats veilig te stellen. Het beste is er dan wel af.

Ik finish als 2de overall en 1ste H50 op een 251 deelnemers. Als training kon dit zeker tellen. Mission accomplished!!

Jan Goddaer: 

2de op 251 en 1ste H50