Trail des Z’Amoureux

Storm Dennis, no menace ...

Mijn laatste wedstrijd dateert van 17 november vorig jaar. Net geen 3 maand zonder competitie. Een eeuwigheid...

De trend van vorig jaar wordt verdergezet. Klooien, klooien en nog eens klooien. Ik krijg maar geen regelmaat in mijn sporten. Ik spreek van sporten omdat trainen toch van een andere dimensie is. Maar zoals ik eerder al schreef, laat ik dit jaar alles op me afkomen en neem ik het zoals het komt.

Zo wou ik na bijna 3 maand nog eens proeven van een wedstrijd, zonder druk. Een korte trailrun is daar het ideale kader voor. Genieten van het landschap en zo snel mogelijk traag lopen, i love it!

De Trail des Z’Amoureux (8,5km) werd het.

Ik sta aan de start en kijk wie mogelijks 50 plus is. Zo taxeer ik de tegenstand. Ik start dan ook op de 3de rij met de handrem op en loop na 1km op een 11de plaats. In de voorste gelederen wordt er gevlamd en zie ik heel wat jong geweld zichzelf opblazen. Zo raap ik al snel enkele lopers op. Ik zet mijn koers verder, steeds met de nodige reserve. Na 4,5km krijg ik toch een dipje. Ik word door 2 youngsters geremonteerd. Maar een anderhalve kilometer verder, zet ik me op kop en klief ik door de storm ‘Dennis’. Al snel moeten ze passen. Zo loop ik als 5de over de finish en als 1ste H50.

Dit doet deugd!!! Op naar meer!!

Jan Goddaer: 

5de op 176 en 1ste H50