Watrissart: Crosstriathlon S

Back on track

Om 5u gaat de wekker. Vroeg uit de veren richting Jeumont (Fr) om present te tekenen op de mooie site Watissart voor de crosstriathlon S. Na de cyclocross van gisteren heb ik er echt zin in, zelfs ondanks de stramme spieren. Geen excuses meer.

Tijdens de opwarming zien we dat de site en het parcours serieus veranderd zijn. En dit in positieve zin. Het parcours is echt Xterra waardig. Een mooi meer, echte MTB en Trailrunning op zijn best! Ik ben blij dat ik voor de S kies. Met mijn slechte conditie wordt dit een survival.

Om 10:15 gaan we van start voor 400m zwemmen. Op 69 deelnemers wissel ik als 21ste. Voor mijn doen, meer dan OK! Ik zie wel dat het niveau toch hoger is dan andere jaren. Eens op de MTB wil ik terrein goed maken. Maar dat lukt met mondjesmaat. Toch kan ik als 8ste wisselen met een 6de fietstijd. Tijdens het lopen krijg ik een klopje. Ik kan niet het verhoopte tempo ontwikkelen. De klimpartijen doe ik wandelend. Een serieus contrast met de vorige jaren. Desondanks strompel ik naar een 5de looptijd en word ik 7de overall.

Er is enkel een podium voor de H40, waardoor ik als 1ste H50 op het derde schavotje bij de H40 het podium op mag. Dit was geen topprestatie, maar ik heb er enorm van genoten!!

Op naar de volgende!

Jan Goddaer: 

7de op 69 en 3de H40 op 24